God jul

Årets julafton började traditionsenligt med rissla, 5 året i rad nu! Dessutom testade vi något nytt i år med tolkning! sjukt kul, även om jag själv varken tolkade eller red vet jag att detta bådar för en ny tradition och kanske till och med inköp av tolksele då denna blev ett snabbt hemmabygge av en brösta & longerlinor.
Vi gjorde oss sedan iordning för julafton hos svärmor med alla barnens kusiner. En sanslös mängd mat och julklappar även om vi sagt att vi inte skulle ha så mycket..
Livia fick ett skrivbord, kläder, pengar, leksaker, utklädningskläder, spel, böcker osv..
och Astrid fick en jättefin aktivitetsponny, pengar, kläder, haklapp osv.. jättefint alltihop! Vi fick seriekopplade brandvarnare så äntligen kan jag känna mig lite tryggare om gud förbjude stallet skulle brinna, vi fick också brandfilt, luftfuktare, gjutjärnsgryta, skor, sprit, pengar och kläder! Jag fick ett välbehövlig ny plånbok till telefonen och Andreas fick ett halsband med barnens namn❤
Vi åkte hem vid 22-tiden och imorse när jag släppte ut hästarna regnade det... så en innedag med testande av julklappar och besök av Livias faster blev en alldeles lagom juldag!