Sött och surt

Säsongsavslutning ihelgen med 2 120-klasser. En glassig helg för mig igen som i Skellefteå lärt känna massa gulligt hästfolk som hjälper mig med allt ifrån barnvakt, framhoppning och fodringar!Hade ju också Ebba med mig som skötte både Astrid & Schibben. Var duktigt nervös på lördagen men förutom ett "superman"-språng på en oxer ur höger sväng (precis som för Lotta) som inte var så snyggt var det i övrigt en ok runda och vi var dubbelnolla med en tid som räckte till en 5:e placering av 28 starter. På söndagen mycket mindre nervös och gör då en klassisk "Julia" och glömmer "spänna bågen, trycket, anspänningen, pulsen" kalla de vad man vill men trots att det nog såg och kändes helt okej rullade 2 bommar av i fas 1 och 2 i fas 2, dessutom la jag en volt efter kombinationen då jag missade högersvängen mot nästa oxer..Många fel blev då och lite sur känsla men som vanligt inte hästens fel utan dålig ridning och jag hoppas jag nångång lär mig..
I anslutning till sista tävlingen brukar jag ju ha gjort en sammanställning över året, är ju dock inte lika roligt i år av förklarliga skäl, får väl se om jag knopar ihop en ändå vid tillfälle. Längtar redan till nästa säsong och särskilt ute då jag börjar kunna lämna båda barnen hemma, åka på riktiga meeting och bara ha hästen med mig att fokusera på!Mina barn är fantastiska på 7000 olika sätt och väldigt lätta att ha med sig men den berömda "egentiden" är inte så dumt det heller😊
Ingen vinter i sikte heller eller ingen snö iallafall, ikväll är det -6 och igår traktbroddade vi hästarna och inom några dagar ställer vi in första rundbalen. Red på en av lägdorna idag, vågade faktiskt rida på lite mer än vanligt just tack vare traktbrodden och det blev lösgörande jobb mest i trav på 8-volt. 
Har också fått veta att vi fått plats på de 2 sista Lottaträningarna i höst så gäller bara att hålla oss friska och så någorlunda igång det går. Efter inspiration från safety systems "mjuka bommar" har min älskade mor sytt några röda och blå bommar till mig, blir perfekt för vinterträningen och skillnaden på kostnaden behöver jag egentligen inte ens nämna men SS tar 2700 kr för 10 st🙈
Astrid växer så det knakar och får nya smakisar lite då och då. Igår blev det nog lite för mycket av allt det nya, gröt, flaska och mos. Vid nattning hade jag ömma, överfyllda matcontainrar och Astrid magknip som tack och lov gick bort med lite massage och amning. Nästa BVC-besök innefattar både sprutor och läkarbesök, har också bokat in Livia samtidigt för att kolla upp hennes polyper, jag har själv opererat bort dem 3 ggr så inte helt otroligt om hon har samma bekymmer. I fredags var vi till Lycksele och jag shoppade lite piff mest till Livias nya rum som nu börjar få lite ordning, ska försöka fota nån dag, hon är iallafall supernöjd och det är ju huvudsaken!