Tröskel

Äntligen har vi kommit över 130 tröskeln igen och med ett helt okej resultat dessutom! Men jag tar det från början.. Åkte till Vännäs så att jag var där vid 11 på lördagen, besiktade och sen blev det en rätt lång väntan innan det var dags för vår start i 120. Vi hade inte särskilt tur med vädret , det regnade och blåste storm och man ser på filmen hur banpersonalen står och håller fast hindren... men Schibben var obrydd i det så inget jag direkt kan skylla på. Hinder 1-4 var helt okej, snyggt prydligt och lite tråkigt, vet inte om det var därför det föll en bom på både 5 och 6a..försökte väl ruska om och lägga på lite ben och 6bc, 7 var helt okej men sen låg vi stort till 8:an och istället för att kliva av klämde vi in ett extra galoppsprång och han fick trycka sig över, 9 ok och till 10 gjorde jag en kass sväng så vi vi låg helt fel mot nr.10..lite stort och han tog chansen att stanna.. som alltid tog han det på försök 2 och hoppade slutet av banan felfritt. Jag tror det slutade på 13 fel.
125 söndag, bättre väder och bättre ridning, satte upp en bra galopp, efter lite skrik från kompisarna, och hoppade 1,2,3,4,5,6,7 helt okej!...sen lekte vi superman och flög formligen in över 8a... fick inte in 2 galoppsprång av förklarliga skäl och jag hamnade på halsen efter att Schibben gjorde klokt i att stanna.. Jag skulle ju naturligtvis satt tillbaka till kombinationen, man rymmer inte en 180+ häst i den farten..nåväl han hoppade iaf kombinationen igen och sen 9-10 bra på 11 fick vi sista hindret syndromet och jag vet inte va dsom hände, förmodligen släppte jag benen och han tog återigen chansen och stannade men tog det på andra försöket, i och med andra stoppet var vi ju tyvärr uteslutna.. men som någon sa såg det inte lika illa ut som de resultatet visar. Jag är glad över galoppen men inte över min dåliga ridning framförallt mot kombinationen.
130:n sen var en A:0 och jag hade inte behövt vara orolig för orken, den bra galoppen och känslan hängde sig kvar och vi red 1,2,3ab,4,5ab,6,7 felfritt och bra och jag hade en bra tid.. tyvärr ville jag lite för mycket till 8 och vi fick ett stopp igen... tog de på andra men rev och sen 9-11 felfritt.. så 9 fel med tidsfel men vår första 130 start på 2 år så jag är faktiskt nöjd med resultaten, det är de här stoppen jag måste försöka jobba bort. Schibben är verkligen ingen stopper utan det ligger helt och hållet på mig och min dåliga ridning, känns svårt att träna på det hemma också eftersom det inte går att lura fram nerverna som spökar på tävling men jag tänker träna bort det genom att tävla mer! nu känns det som vi kommit över en tröskel igen!
 
 
Barnen har haft en toppenhelg hos mormor och morfar och jag är så glad över att dom finns och ställer upp, att jag kan åka iväg ensam på tävling är en lyx få förunnat och det är skönt att jag har den häst jag har så jag behöver inte ens en hästskötare, däremot är det skönt att känna så många på tävlingen och att alla hjälper alla om det behövs! Sambon har haft den superviktiga björnjakten så det är därför han inte haft barnen ihelgen, jag förstår honom då det är björnjakt 1ggr/år. Jaktlaget fick ju faktiskt skjuta en björn också, en hane på 120 kg tack vare bra folk och hundar! Igår var dagis stängt och jag "fick" en extradag hemma med flickorna, målade lite ansiktsmålning och Livia skrev mamma på min arm, sen plockade vi ner en hage, plockade vinbär och bakade en kaka, en superdag!