Kurs & julrusch!

Tog chansen när det fanns plats över och åkte på Lottakurs ihelgen när det fanns plats över! Tyvärr klantade jag till det och lämnade sadeln hemma... men tack vare att det är så otroligt snälla människor på kdrf fick jag prova massa sadlar och lånade till slut en av Alicia. Det gjorde att vi ändå kunde genomföra kursen på ett bra sätt och jag är nöjd att sadelbytet inte satte mer hjärnspöken eller käppar i hjulet än nödvändigt!
Lördagen red vi som vanlig markarbete. 3 små räcken på volt att bara "flyta" över, svårare än vad det både ser ut och låter men vi lyckades få till det hyfsat iallafall, gick bättre i höger varv än i vänster iaf. Sedan hoppade vi linjer med fast antal galopp språng och till sist en liten bana. Dag 2 som vanligt banhoppning och vi hoppade en bana som Lotta hade haft som warm-up till 135, svåraste linjen var räcke oxer 6 galoppsprång på bruten linje där oxern stod gömd bakom ett annat hinder. Svårt för många men roligt när man får till det. Som sagt glad att jag lyckades hålla allt i styr och ändå sätta en bana på 120+ i lånad sadel. (Det var bara en linje jag fick ta om då S bara sprang vidare för jag var nog inte ens i närheten av sadeln just då :)
 
 
I övrigt så har han hunnit bli vaccinerad, vi har varit till ridhuset 1(!) gång för lite markarbe och i övrigt har vi nött på hemma i Aspliden. Klippt är han också, 2 ggr än så läge men nu var det ingen träning förrän v.3 så nu blir det lite lugnare över jul misstänker jag.
 
 
Har handlat nästan alla julklappar tror jag och känner mig bara lite stressad över att jag "bara" får en dag ledigt före julafton men det ska nog gå bra. Julafton blir mest troligt hemma i Aspliden i år med min familj som kommer, hur vi firar i övrigt är väl inte riktigt bestämt än men räknar med att hinna med både tolkning, rissla och massa annat mys! Astrid har varit på sin 18-månaders kontroll, 13 kg och 86 cm lång, och passerade alla "tester" med bravur, hon kunde både bygga med klossar och peka ut diverse kroppsdelar en medveten tjej som förstår allt man säger och ber om även om hon inte pratar i närheten av lika mycket som Livia i samma ålder.
 
Livia har fått operationstid fr att ta bort halsmandlar och polyper under jullovet och vi hoppas att det kommer hjälpa henne med alltifrån snarkningar till alla öron-näsa-hals infektioner vi dragits med i höst. Hoppas det blir av också och att hon är frisk när det blir dags. Idag är det lucia och ikväll dags för Luciafest på dagis! ska bli så roligt!