Ljusning

Nu har ljuset börjat återvända och det är inte mörkt både när man kliver upp och går i säng. Tacksamt för både en själv, barn och hästar.
Astrid närmar sig 9 månader och även om hon är stadig och duktig på mycket kryper hon inte ännu,  eller inte framåt iallafall😆 Sist vi var på BVC vägde hon 9,9 kg och var nästan 73 lång och även om hon inte håller Livias klass är hon en stor tjej. Hon "pratar" mer och mer och smackar till hästen och hänger med i rörelseså gerna vi sjunger här hemma.
 Livia har fått träffa en doktor för att få operationsremiss för att ta bort polyper och eventuellt också halsmandlarna, jag själv har operation bort polyperna 3 ggr och många i familjen har tagit halsmandlarna så det verkar tyvärr vara något av ett släktdrag. I övrigt är Livia i en härlig ålder nu och hon är fantastisk med lillasyster, visst är det en del "3 år-kan själv" men överlag är hon så underbar och jag vet verkligen inte vad jag gjort för att få så fina barn❤
Jag tycker jag ligger rätt bra till i mitt hästliv, har för det mesta åkt in till ridhuset 2 dar i veckan för markarbete och hoppning och i övrigt mycke kondition hemma. Nästa helg är det Lottakurs och som vanligt ser jag fram emot hela den helgen! tävlingsplanerna finns men inte lätt här uppe, få tävlingar och krockar med både träningar och annat. Dock skulle vi aldrig kunna flytta från våra familjer, både av umgänges- och barnvaktsskäl. Det är personer i min närhet som gör det möjligt att hålla på!