Krupp & Kalas

Några 3 dagar på dagis blev det inte alls, som på beställning drabbade kruppen huset natten mot tisdag. Först Livia 22.30, gick ut med henne på bron och som så många gånger förr kunde hon somna om sen efter att ha lugnat ner sig 23.30. Tyvärr var det sedan Astrids tur 01.30 och hon lugnade sig när jag ammade henne i sängen. Livia började om igen 03.30😣så den natten var det inte mycket sömn.. Tisdag åkte vi till sjukstugan och fick medicin till Astrid eftersom det var hennes första kruppanfall..betapred och bricanyl så nu har vid det och mollipect, lepheton och desentol till Livia, alla mot krupp och jag tycker alla är läskiga, vissa innehåller kortison andra morfin eller efedrin..känns inte sådär jätteroligt att stoppa i barnen men eftersom det är ett tillstånd som slår sig på andningen har man ibland inte så mycket val då vi har så långt till närmsta vårdinstans, tack och lov används de bara i nödfall och denna gång gick det ju bra utan mediciner, att bara lugna ner sig och kyla räcker tack och lov långt för oss!
Mina barn har hittills bara kruppat en natt i taget och sen följer en förkylning. Livia var hemma tisdag/onsdag men torsdag fick hon fara på dagis några timmar. 
Passade bra med en relativt lugn vecka för Schibben med hovslagare tisdag och veterinär torsdag. Inga anmärkningar från veterinären som var en hästspecialist från Danmark, kul att få en "riktig" hästveterinär då man häruppe mest träffar disktriktare som ju förståeligt är bra på lite inom allt. Tack vare att snön lagt på byvägen kunde jag rida 2 ordentliga pass med mer sammanhängande galopp än vad jag ridit på veckor! Efter torsdagens vaccin har han fått vila och det passade bra eftersom syster bjudit in till 30-årsfest i Umeå. Vi åkte dit i lördags och papporna stannade hemma med barnen medans jag och Josefin gick på fest! Jätteroligt och alldeles lagom, men jag var vaken till halv 4, det här inte hänt i sociala sammanhang på flera år! På väg hem igår stannade vi i Vännäs och gick på Leos för Livias skull, nåt kul för allt bilåkande. Idag är det kallt! mellan 15 & 20 minusgrader, tur man kan klä sig ordentligt när man åker vagn!Jag och Livia körde en halvtimmestur innan hon började frysa för mycket. När jag gick in med Schibben i stallet igen slickade Livia på vagnen...lite blod och lite tårar men förhoppningsvis har hon lärt sig att kallt stål och varm tunga inte är en bra kombo..
Imorgon hoppas vi på dagis igen men bara en dag denna vecka då Ante har eftermiddag, jag tror jag åker till ridhuset!