Lottakurs

Ihelgen fick jag plats på Lottakurs, jag har ju inte bokat en fast plats på träningarna i höst pg.a flera olika anledningar, heltidsjobb, dagis, sambons praktik och studier osv.. men jag hade turen att få en reservplats och kunde åka iväg lördag-söndag! Jag trodde även att det skulle märkas mer att vi slagit av lite på tempot, ofrivilligt, men höstmörkret, kylan, ovan nämnda orsaker och orken tryter vad det gäller att hålla igång en tävlingshäst i full kondition. På lördagen red vi som vanligt markarbete, började över travbommar på bockar på volt utan stigbyglar, gick vidare till att hoppa 2 små plank på stor volt i jämn galopp, kopplade eftersom ihop allting till en liten sammanhängande bana med plank-plank-travbommar-galopp-räcke-oxer och det gick bra!Alltid lika fascinerande hur mycket ridning över små hinder och kontroll på grejerna ger sedan när man hoppar större.

Söndagen som vanligt banhoppning och den här gången hoppade vi bana flera gånger lågt på fler antal galoppsprång innan en avslutade på valfri höjd. Jag valde att hoppa på 120-125 och det gick bra! Fick ta om den böjda distansen på 6 galoppsprång där jag första varvet var lite sen på frhållning och sen även kombinationen där jag fick sitta still och försöka ”vänta”. S kändes jättefin hela helgen och jag är anmäld till 120-120 till årets sista tävling får vi se hur det går. Årets första bal har ställts on och de går faktiskt fortfarande ute på lösdrift, har hittills haft en väldigt mild höst fortfarande med flera plusgrader och väldigt ovanligt att vi klarat oss utan brodd så här länge, det blir vinterskodda nästa torsdag och sen tycker jag att det gärna kan få bli riktigt vinter, jag längtar efter snön!

 
 

Jo barnen blev sjuka ”till slut”.. Astrid började med ett par dagars feber, sen åkte jag dit med halsfluss och fick penicillin och det var klart fick även Livia en penicillinkur för lite diffusa symptom, högt crp, lågt blodvärde, flagnande fingertoppar, prickar och tjock i halsen. Flagnande fingertoppar stämmer in på slutskedet av scharlakansfeber, men det kunde inte konstateras, hur som helst är jag glad att hon fick medicin i alla fall och nu hoppas vi att vi gjort bort vabbandet för ett tag framöver.